FIFA


bismillah.

FIFA=Fight Israel, Free Aqsa. baru ni panas issue gaza. ramai yang emo, marah, benci, kutuk kezaliman israel. TAPI, emosi tidak membawa ke mana2.

a few weeks back, usrahcanada ada buat announcement. mahu panjangkan di sini. Aman Palestin tgh lancarkan tabung kaki palsu. tabung ni kumpulkan duit untuk taja kos perubatan rawatan dan kaki palsu 10 org palestin yang di bawa ke malaysia.

Wakil dari US akan menyerahkan serahan pertama utk kutipan dari North America pada 11 july.

Kita pun boleh sumbang! kalau yg ada paypal, htr terus pada email imranfadhil@gmail.com. Sape yg takde paypal, bolehlah tumpang kwn2 yg ada, then byr thru email interac or bayar cash. (saya ada paypal, err promote pulak)

Please, lets help, sekadar emo2, marah2, it doesnt really go anywhere. Bayangkan pahala banyak mencurah2! kita kasi dia kaki, then setiap langkah kaki dia nak buat kebaikan, jln gi masjid ke, gi kelas utk belajar ke, kita dapat saham pahala nya jugak inshaAllah. sesen dua pun, apa2 lah yg termampu dari kita, lain org lain kemampuan. banyak kot jpa/mara kasi allowance.

Orang-orang yang menginfakkan hartanya pada jalan Allah, ialah seperti sebiji benih yang menumbuhkan 7 tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi 100 biji. Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Maha Mengetahui.
2:261

0 comments: